Directions: Answer the following questions. You don’t have to finish all the questions.
Feel free to continue the conversation along the topic.
課題: 以下の質問をもとに講師と会話をしましょう。質問を全て終わらせることにこだわる必要はありません。
テーマに沿って自由に会話を続けてみてください。
Mainly for New Graduates
1. What do you do at the university / school?
2. Tell me about yourself and your background as a student.
3. What interests or passions do you have outside of your academic studies?
4. Do you have a part-time job? Have you ever worked part-time in a restaurant?
5. What do you like to do on the weekend?
Common for New Graduates and Former Graduates
1. What do you do in your spare time?
2. What are your hobbies?
3. Do you play any sport?
4. What are your greatest strengths?
5. What is your biggest weakness?
6. Can you work well as part of a team?
7. How do you prioritize your tasks and manage your time effectively?
8. Are you available to work weekends, evenings, or holidays?
9. Is there anything else you would like to add about yourself?
Mainly for Former Graduates
1. Do you have any previous experience in the service industry?
2. What customer service skills do you possess?
3. What previous experience do you have in the restaurant industry?
4. Are you comfortable working in a fast-paced environment?
5. How do you handle difficult customers or challenging situations?
6. Can you provide an example of a time when you dealt with a difficult customer or resolved a customer complaint?
7. What aspects of restaurant / hotel / shop / cabin work do/did you find most rewarding?
主に新卒向け
1. 大学/学校ではどのようなことをしていますか?
2. ご自身のこと、そして学生としての経歴を教えてください。
3. 学業以外ではどのようなことに興味や情熱を持っていますか?
4. アルバイトをしていますか?レストランでアルバイトをしたことはありますか?
新卒・既卒共通
7. どのようにタスクに優先順位をつけ、時間を効果的に管理していますか?
9. 自分自身について追加で伝えたいことはありますか?
主に既卒向け
2. どのような顧客サービスのスキルを持っていますか?
3. これまでにレストラン業界でどのような経験がありますか?
4. ペースの速い環境で働くことに抵抗はありませんか?
5. 難しい顧客や困難な状況にどのように対処していますか?
6. 難しい顧客の対応や、顧客からのクレームを解決した経験の例を教えてください。
7. (現職/前職の)レストラン/ホテル/ショップ/機内の仕事のどのような点に最もやりがいを感じます/感じましたか?