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Cooking
料理

Cooking

QUESTIONS

Directions: Answer the following questions. You don’t have to finish all the questions. Feel free to continue the conversation along the topic.
課題: 以下の質問をもとに講師と会話をしましょう。質問を全て終わらせることにこだわる必要はありません。
テーマに沿って自由に会話を続けてみてください。

1. What dish do you cook best?
2. How do you usually decide what to cook for dinner?
3. Have you ever tried a recipe that turned out to be a disaster? What happened?
4. Do you have any kitchen gadgets or appliances that you can't live without?
5. How do you like to experiment with new recipes and flavors?
6. Do you prefer cooking for yourself or for others? Why?
7. What's the best meal you've ever had at a restaurant? What made it so memorable?
8. Do you have any favorite recipes that have been passed down through your family?

The rest of this section is not used in the lesson.
Please use it as a support tool for lesson preparation.



VOCABULARY

home cooking
家庭料理
chopped
みじん切りにした
garnish ~
~に盛り付ける、添える
chop ~ finely
~を細かく刻む
mince
~をみじん切りにする
season ~ with salt and pepper
塩コショウで~の味付けをする
simmer
~を煮る
grill ~ on each side
~の両面を焼く
mix the ingredients thoroughly
材料をしっかりと混ぜる
spread the sauce evenly on
ソースを均等に~に塗る


TRANSLATIONS

1. あなたの得意料理は何ですか?
2. 普段、夕食に何を作るかをどのように決めますか?
3. レシピを試してみて、大失敗に終わったことはありますか?どんなことが起こりましたか?
4. なかったら困るキッチン用品や家電はありますか?
5. 新しいレシピや味を試すのはいかがですか(好きですか)?
6. 自分のために料理をするのと、人のために料理をするのと、どちらが好きですか?それはなぜですか?
7. 今までレストランで食べた中で一番おいしかった料理は何ですか?なぜそんなに印象的だったのですか?
8. 家族に代々受け継がれているお気に入りのレシピはありますか?