Topic Talk
Food Culture
食文化

Food Culture

QUESTIONS

Directions: Answer the following questions. You don’t have to finish all the questions. Feel free to continue the conversation along the topic.
課題: 以下の質問をもとに講師と会話をしましょう。質問を全て終わらせることにこだわる必要はありません。
テーマに沿って自由に会話を続けてみてください。

1. What traditional foods are there in your country?
2. What specific food etiquettes or table manners are there in Japan?
3. In Japan, are there any dishes that are eaten during special occasions like festivals or celebrations?
4. Could you tell me the positive aspects of your country's food culture?
5. Do you think that foreign dishes eaten in Japan taste different from their authentic versions?
6. Do you think the popularity of fast food is affecting traditional eating habits?
7. If you were to go abroad, are there any traditional dishes you would like to challenge yourself with?
8. Do you think it's a positive development that the import and export of food will continue to increase in the future?

The rest of this section is not used in the lesson.
Please use it as a support tool for lesson preparation.



VOCABULARY

cuisine
料理
ingredient
食材
culinary tradition
料理の伝統
gastronomy
ガストロノミー、美食
street food
屋台料理
indulge
堪能する
cook traditional dishes
伝統料理を作る
savor the local flavors
地元の味を味わう、堪能する
sample regional specialties
地域の特産品を試食する
experiment with fusion cuisine
フュージョン料理(多国籍料理)を試してみる


TRANSLATIONS

1. あなたの国にはどのような伝統料理がありますか?
2. 日本には具体的にどのような食事の作法やテーブルマナーがありますか?
3. 日本では、お祭りやお祝い事など特別なときに食べる料理はありますか?
4. あなたの国の食文化の良いところを教えてください。
5. 日本で食べる海外の料理は、本場の味と違うと思いますか?
6. ファーストフードの人気は伝統的な食習慣に影響を与えていると思いますか?
7. もし海外に行くとしたら、挑戦してみたい伝統料理はありますか?
8. 食品の輸出入が今後も増加し続けることは好ましいことだと思いますか?